Vi vann och valpar 3 veckor

I dag har valparna fått komma ut i köket. De verkar inte riktigt bry sej nämnvärt. Äter, sover och bajsar. Det kan man göra var som helst. Alla är jämna i storlek. Ca 1500 gram per styck.

Tik 1
Tik 2
Hane 1, svårt med svart när man ska fota.
Hane 2
Hane 3

Så var jag och Kiwi i Sunne i går och skulle plocka hem det sista godkända i Rallylydnad Nybörjare tänkte vi. Det var två tävlingar så två chanser fanns.
När vi kom dit var det så varmt, tryckande och kvavt men som tur var så fanns vattenslang. Det var ca 30 startande i vår klass och vi hade startnummer 15 i båda. Den här gången började vi med att nosa av området. Kiwi är väldigt nyfiken på nya platser, det ska gås igenom allting. Sedan kunde hon sova under paraplyet med silverduk över när jag kunde läsa in banan. Det svåraste skulle nog bli att komma ihåg att springa efter konmomentet, tänkte jag.
Efter banvandring fick jag ytterligare tid att plugga in banan. Dessutom såg jag ju de andra och på så sätt kan man ju se om många får problem med samma moment. Jag tror det var värmen som var det svåraste.
När det var några hundar kvar före oss började vi värma upp. Det är så enkelt att jobba med Kiwi för hon är så arbetsvillig, så när vi äntrade planen så blev jag nog lite nonchalant för hon satte nosen i marken direkt vid startskylten. En liten kort nos innan jag fångade hennes uppmärksamhet. Sedan kändes det som vi hade ett bra flyt. När Kiwi jobbar finns det inget som stör. Inga ljud, ingenting. Hon är så fokuserad och inne i sin bubbla, inget att klaga på där i alla fall.

Nästa tävling på eftermiddagen. Man kunde se att det började dra ihop sej till oväder. Som tur var hann alla gå innan det värsta ovädret kom över oss. Om den förra banan hade mycket spring så var denna ännu mera. Här hade vi två moment där vi sprang och skulle ha hund framför. Inget man tränar på av någon anledning. Jag provade lite utanför banan och Kiwi gick ju igång som en tok. Bet i kopplet och busade. Efter en halvtimmes träning började hon förstå att det är allvar nu. Hon var lite väl taggad när vi gick in. Ett moment var sitt, ligg gå runt hund. Jag valde att dra iväg lite för snabbt då jag var rädd att Kiwi skulle sätta sej innan vi gav oss iväg.

Sedan var hon som en dröm. Att hålla koll på bana blev mitt prio. Kiwi var med mej hela vägen i mål. Bara fokus på mej. Hon ör en otrolig hund att jobba med. Jag hoppas att hon utvecklas åt rätt håll och att vi kan hålla i.

Resultatet blev ju också bra. Första tävlingen 99 poäng och en 1a plats. 1 poäng avdrag för den snabba nosen vid starten, retligt men mitt fel då jag redan har börjat tagit kontakten för givet.

Andra tävlingen 97 poäng och en 1a plats. 3 poäng avdrag för förarfelet där jag inte stannade till. Härliga hund. Nu kan hon titulera sej RLD N, 12 månader gammal och efter 4 tävlingar där alla är godkända. Nu kör vi vidare till nästa klass.