Aktiviteter hela tiden

Det har bara varit hundaktiviteter i en rasande fart.

1a juni utställning på vår hemmaklubb och vi ställde Rose. Duktig tjej i ringen och vi avslutade med en placering i BIS-finalen där hon blev 4a

Orsa Grönklit 7-8 juni blev lyckad. Inte så många många valpköpare från Bellamigo men så jättekul att träffa de som kom. Somliga hade åkt långt.

Rose fick träffa två av sina kullsystrar och det var förstås jättekul. Kiwi var lagom glad. Hon trodde nog att de var tillbaka allihop.


På fredagen rallytävlingar i alla klasser. Det var ett gäng perrosar med. Penny vann mästarklassen med 89 poäng och Kiwi 3a med 80. Bara mina misstag utom 3 poängavdrag på Kiwi för att hon ljudade. De tar jag inte på mej.

Helgen blev i alla fall minnesvärd med massor av trevliga aktiviteter och bekantskaper. Helgen avslutades med gemensam middag lördag kväll. Jag hoppas vi kan göra om detta och att jag kan få hit lite fler valpköpare då.

Perroparadiset

Så kom nästa helg snabbt och då var det utställning på schemat. Lördag Leksand. Jag hade med Penny och Rose. Milo blev avbokad pga dåligt ringtränad. Penny BIM och Rose BIR-valp. Alla perros glada i ringen vilket är jättekul att se. Tänker man tillbaka 10-15 år så var det verkligen många som backade och ryggade. Vi var duktiga och stannade till finalen i valpklassen även om vi vet att chansen är minimal. Bra träning och viktigt att visa upp vår ras. På eftermiddag resa till Mohed camping för övernattning. Trevligt sällskap i stugan.

Söndagen gav Rose ytterligare BIR-valp. Ensam båda dagarna men det tar inte glädjen från en matte som har en tjej som står som ett ljus och aldrig backar i ringen. Penny BIR. Underbar domare denna dag som jag hoppas vi får se på någon special framöver. Inget att hämta i finalerna i dag heller.

Måndag kväll mästarklass på klubben. Kiwi och Penny får två starter var.

Kiwi övertänd och Penny lite seg. Penny ett godkänt resultat på 94 poäng. Kiwi kommer allt närmare sitt första cert.

Kiwi 1a starten. Svår att hålla nere i energi. Avdrag för att hon ljudar så ska man få godkänt får vi inte göra något misstag.

Så var det en perro till i kväll nämligen Kiwis valp Ellie. Vilket fint team de är och vilken potential. Här har vi ett ekipage som kan komma ända upp i toppen. Alldeles lagom energi och en handler som har fingertoppskänsla. 88 poäng i sista starten var bästa resultatet och de startade med vetskapen att alla moment fortfarande inte sitter. Så himla stolt över dessa två individer.

Nu blir det lugnt över midsommar sedan får vi ladda inför Svensk Vinnare i Tvååker.

Superhelg

Helgen som gick var fulladdad med rallytävlingar vid vår klubb. På lördagen var det nybörjar- och avancerad klass X 3. Ellie tävlade i den avancerade klassen och vi hoppades att kunna erhålla åtminstone ett godkänt resultat då förra tävlingarna gick så dåligt. I dag var Ellie full av glädje. I första starten gick hon jättefint och var så följsam och glad. Efter halva banan fick hon syn på raden av skrivare, domare och bakskrivare så hon kunde inte låta bli att gå fram och kolla läget. Hälsade glatt på raden och återgick till Tuva diskad då hon lämnat planen. Men hon var ju lika glad för det och det är ju faktiskt det viktigaste. Sedan gjorde Tuva och Ellie mycket bra i från sej och fixade båda rundorna med höga poäng som gav en ny titel, RLD A. Så roligt och vad kul det kommer att bli att se dem i mästarklassen.

På söndagen var det min och Penny tur. Vi har ett cert från förra året och detta var vår första start för året. Två starter då vi hade många anmälda. Det kan tilläggas att det var väldigt varmt och stillastående båda dagarna, så alla var nog glada åt att älven rinner intill klubbstugan. Många våta hundar på planen blev det. Penny var inte på sitt allra bästa jobbarhumör men hon hittar sällan på något oförutsett. Därför kan det gå bra om jag gör exakt som jag gör på träning. Minsta lilla avvikelse med hur man visar med blick eller hand kan resultera i fel moment. Så sega och långa banor med dubbla backningar på flera ställen och konskick på båda gav oss 95 respektive 90 poäng. Det hade jag aldrig trott. Tänkte till och med avstå sista starten för det var så varmt och Penny så seg. Då blir man så glad. Detta var ju vår plan i sommar då vi valde att inte para.

Nu blir det utställning på klubben på lördag och Rosen ska ut för första gången. Det ska bli intressant.

Och nästa vecka Orsa.

Planer som finns

Jag försöker att vara ute med Rosen så mycket det går. Det har inte alls blivit så mycket social träning som jag vill lägga ner på en ny valp. Det har varit för kallt, för halt och svårt att ta sej till civilisationen. Men nu börjar vi komma i kapp tycker jag. Vild valp, dyr valp och smärtsam valp. Hon är helt enkelt förjäkligt jobbig. Jag har fortfarande inte bestämt mej hur hennes framtid ska se ut när det gäller att säljas med avelsrätt eller läggas ut på foder. Eller om hon helt enkelt är för bra för att få flytta. Ja jag tror hon blir bra när hon är klar med sina valpgrejjer.

Just nu löper Penny och Kiwi. Det känns lite jobbigt att Penny bara blir äldre och jag inte får till någon kull på henne. Alldeles för bra hund att inte använda mer. Men tid finns och jag hoppas att vi kan fixa detta.

Rosen i Kvibille.

Ellie får vänta

Så bestämde jag mej för att vi väntar med att ta en kull på Ellie. Det känns lite som det är trögt att hitta bra valpköpare just nu. Det finns många valpar därute och många kullar är på gång så det är bättre att välja bort sommarkullen och se om det känns bättre nästa löp. Så Penny vet jag inte när det blir kull på. Hon har så oregelbundna löp så man får vänta och se när löpet dyker upp hur det känns då.

Så omplanering i sommar med många rallytävlingar och en del utställningar som inte var inbokade först.

Jag har den lilla Rosen kvar här hemma fortfarande också så jag har att sysselsätta mej med ändå.

Just nu planerar vi för kennelträffen i juni. Jag hoppas mina valpköpare dyker upp i massor. Officiella rallytävlingen blir höjdpunkt. Men vi kör också officiella prov i viltspår och inofficiellt prov i Sim & Räddning.

Nu har Galax flyttat

Äntligen dök det upp en familj som kändes passande till Galax.

Han har flyttat till Åland och han har en egen sida på instagram för den som vill följa honom. Atlas.perro

Nu finns bara Rose kvar här hemma. Hon är numera nyklippt och jag får se on/när hon ska flytta. Jag tycker det är bra att ha möjlighet att spara fodertikarna för utvärdering innan man säljer. Då vet man lite mera om dem. Man hinner träna in utställning och lite vardagslydnad och man kanske hinner upptäcka något som gör att de inte ens blir fodertikar. Eller så upptäcker man att de verkar så bra att de får stanna.

Ellie är ögonlyst och vi har hittat en bra match till henne. Alla som känner Ellie vet vilken social och glad tjej med mycket motor det är. En mamma upp i dagen med en stänk av pappas lugnare temperament. Vilket gör henne till en enklare träningskompis kan man säga.

Jag har flera som vill ha en Ellievalp men om hon får en fullstor kull så finns det plats för flera intressenter. Hör av er om ni är sugna.

Valpflytt

Nu har fyra av valparna flyttat. Så fina familjer som jag har fått till dessa.

Kvar hemma är Rose och Galax. De river snart huset men de är glada att ha varandra. Vi miljötränar lite lagom. De verkar enkla att ha med. Lätt att komma över det mesta.

Galax har jag tänkt ska komma till en familj som vill träna/tävla och ställa ut. Jag tror mej se att han är lite utöver det vanliga.

Lite bilder från första veckan med bara Rose o Galax

Nya tröjor
Rose
Galax
Galax försöker flyga

Sista veckan med Novembervalparna

Nu går vi in på sista veckan med valparna. 05,00 börjar de härja nere i köket. vägningen visar att de är mellan 4,5-5 kg. Alltså rejäla valpar. I går passade jag på att ta bilder då solen sken. Det var bra för idag är det värsta snöovädret. På tisdag ska vi åka och få besiktning, chippning och vaccinering. Vi är nu ute varje dag i alla väder. Hur länge beror ju helt på hur dagen ser ut. Men de älskar att springa ute i snön. Kiwi brukar passa på att leka med de små när hon har större möjligheter att komma undan pirayorna. Hon har nu helt slutat ge di. Jag har börjat blanda i juniorfoder idag. Alla har en mycket god aptit.

Lotus: Lugn harmonisk och vill mest sitta i någons knä.

Galax: mera liv än i brodern. Springer gärna iväg lite väl långt när vi är ute.

Daisy: Så söt tjej men låt er inte luras av ett gulligt yttre. Här finns kapacitet.

Rose: Modig, nyfiken och eftertänksam

Iris: Också en tjej med mycket energi.

Violet: Väldigt lik Iris, men mera lugn i sej.

De sista två veckorna-jobbigast

Nu är det egna viljor, vassa tänder som sitter i anklarna, ett fasligt väsen när de vill in där det inte går att komma in. Stora valpar som väger mellan 3,5-4 kg. Vi har tagit kort ute i dag. Det är årets mörkaste dag om man bortser från i morgon och det är lite lätt snöfall. Dessutom kan de bara vara ute en kort stund. Håll till godo ganska dåliga bilder. Tjejerna vilda utomhus medan grabbarna i alla fall höll sej lugna en halv sekund åt gången. Jag ska försöka ta lite mera med hjälp av sambo nån dag. Häromdagen när solen sken togs några kort också.

Hane 1

Hane 2

Tik 1

Tik 2

Tik 3

Tik 4

Valparna 5 veckor

Vi väger, klipper klor och plåtar på torsdagar. Tänder har kommit så det känns nu när de gnager på anklarna. En tik finns kvar att tinga. Killarna är otingade. Den bruna ska säljas med bibehållen avelsrätt är det tänkt. Men det vet man inte säkert förrän han har blivit besiktad. Vågen visar att de går upp i vikt i rasande fart. Mellan 2700-3100 gram väger de.
Jag hade ju tänkt att få ta bilder ute lite snabbt idag. Men temperaturen var minus 13 så det blev aldrig aktuellt. Stora hallen fylld med halkmattor är numera lekrum när de har blivit så stora att de behöver röra sej ordentligt.

Hane 1, Lotus.

Hane 2, Galax

Tik 1, Daisy

Tik 2, Rose

Tik 3, Violet

Tik 4, Iris

4 veckor gamla

I dag fyller de fyra veckor. De börjar bli väldigt kontaktsökande och kommer springandes när man kliver in i hagen. Avmaskning nummer två och vägningen visar att alla är dryga 2 kg. Nu kommer det valpsugna som hjälper till att socialträna valparna. Det är jättebra.

Bellamigo November Cold Lotus. Skönaste valpen jag har haft. Vilken goding. Han älskar mej och tycker att det bästa som finns är att sitta i mitt knä och nypa i kläderna.

Bellamigo November Chilly Galax. Lite lättare än sin tunga bror. Lekfull och plågar sina syskon hela tiden.

Bellamigo November Frozen Daisy. Den lilla svarta damen. Livlig och glad

Bellamigo November Frosty Rose. Lugnaste tjejen i kullen. Än så länge

Bellamigo November Icy Violet. Väldigt Lik mormor i samma ålder. En tjej som försvinner lite bland de andra. Gör inte mycket väsen av sej.

Bellamigo November Snowy Iris. Söt livlig tjej som verkar ganska tuff när det gäller att ta för sej.