Vi är hemma igen

Nu har vi varit på resande fot i drygt 6 veckor så det var ganska skönt att komma hem. Det blev en kall överraskning med minus 20. Men att få byta ut hela novembermörkret mot sol gör att man kan omfamna vintern lite mera.

Kiwi har precis löpt klart och jag hoppas att hon får lite mer än 6 månader till nästa löp då jag tror att vi ska para. Om Penny ska få valpar vid nästa löp har jag inte riktigt bestämt men det lutar däråt. Jag har två hanar som jag vill använda henne på och jag har inte riktigt bestämt mej ännu.

Lilla Charlie ur Kiwis kull byter hem då matte blivit allergisk mot killen. Hjördis, fodertik har sitt första löp nu. Ellie, fodertik växer som bara den och är lika glad och arbetsvillig som vanligt. Penny och Kiwi har inte visat någon osämja sedan vi kom hem och jag hoppas innerligt att det håller i sej. Just Like-kullen fyllde ett år i oktober så det börjar bli dags för röntgen på dessa. Siri ur D-kullen har fått sitt 2a cert i mästarklassen i rally. Billy ur B-kullen ögonlyst UA.

Kontraster

Vi är i Spanien-uppdaterad

Vi är på resande fot. Jag och hundarna tog bilen först till Södra Frankrike, Coursan där vi stannade en vecka då barnbarn hade höstlov. Sedan bar det ner till Solriket. Här är det så himla skönt och vi kommer att vara kvar november ut.

Vi har tävlat klart för säsongen. Kiwi och jag gick en fin tävling i lydnad och dessutom fixade hon uppflyttningspoäng i den avancerade klassen i rally. Så nu ska vi börja träna inför nästa säsong med nya klasser i både lydnad och rally. Penny är ingen lydnadshund men rally är kul så det kör vi på med. Så var vi på utställning innan vi åkte och det gick väldigt bra. Lilla Ellie som ställdes av lillmatte Tuva gick så långt som till BIG-2a. Penny slog Kiwi och hon gick minsann hela vägen och best Best In Show. Kiwi är ställd tidigare men de andra två är ju sk Coronahundar så Penny har faktiskt inte fått bli ställd förrän nu.

Ellie/Bellamigo Laid Back Sally Brown. BIG 2a

Ingen utställningsbild på Pennan. Bellamigo High And Mighty Penny BIS 1a

Vackra morgnar med långa promenader

Penny

Kiwi

Äntligen kan vi tävla igen

Den 9e augusti fick Kiwi börja tävla efter sin kull. Sedan dess har jag varit ute med både Penny och Kiwi några gånger. Kiwi fick sin andra kvalificerande runda i veckan och Penny fixade sina två sista i går. Så härligt att få komma ut igen efter valpningar och covid. På fredag är det Kiwis tur igen och sedan har vi tävlingar i Malung till helgen. Jag hoppas att jag kan få Kiwi i bästa energitillståndet för en uppflyttningsrunda.

Det ska bli roligt att fortsätta träna de avancerade momenten med Penny och ser fram emot nya tävlingar i vår.

Det verkar som vi hittat rätt familj till Brownie till slut. Den otroliga tjejen som jag tror massor på. Jag kommer att sakna henne massor.

Rätt familj till Brownie sökes

Nu har jag haft lilla Brownie kvar en vecka och ännu har inte rätt familj dykt upp. Jo jag satte namn på henne till slut och eftersom hon heter Sally Brown så tyckte jag Brownie passade bättre än Sally. Vi har socialtränat mycket förstås och hon har lärt sej gå upp på pallen. Hon är duktig att simma och att apportera. Hon har mycket energi, mycket mer än jag trodde. Jag tyckte hon verkade vara en lugn och cool tjej för en vecka sedan. Jo det blir lite jobbigt att engagera sej i en valp som man vet ska flytta. Mest känslomässigt även om det ligger i bakhuvudet att hon bara är kvar lite längre. Det gäller att inte ligga på latsidan och det hade varit skönt att göra det efter dessa månader med 14 valpar. Jag är ju skyldig att ge henne de bästa förutsättningar som det går att få en bra start i livet. Så det är bara att jobba på. Det vi jobbar med är att stå fint inför utställning, olika människor och miljöer förstås. Vi är på klubben ungefär varannan dag så vi har t o m prövat lite rallylydnad. Hon följer min hand väldigt fint.

Så hur ser då Brownies familj ut. Det allra viktigaste är att du är van att träna hund och tycker att det är kul. Jag kommer i framtiden att vara mera noga med var mina fodertikar hamnar. Det är svårt att hitta rätt om man vill ha dem meriterade. Alltför ofta blir det tomt på den raden och det ska jag försöka ändra på genom att ha mera is i magen när valparna ska bort. Jobbigt men nödvändigt för mej. Du måste inte tävla men jag tycker att det är jätteroligt när mina valpar kommer ut på tävlingsbanor av olika slag.

Sedan har vi avståndet. Det är svårt när det blir för långt till tikarna. De ska helst hälsa på mej ibland så de är trygga när de kommer dräktiga. De ska hämtas när de är dräktiga och då vill man åka så kort bit som möjligt. Jag bor i Malung vilket gör det ganska svårt. Malung ligger långt från det mesta men tänk er en radie till Karlstad. Då blir det ca 20 mil. Så större delen av Dalarna, Värmland: Karlstad och norr om det. Hör av er om det låter intressant. En livlig, lovande tjej behöver komma till en familj.

I september nästa år är det tänkt att ha en träff med dessa två kullar. Då ska vi utföra lite BPH. Framför allt på foderhundarna men jag hoppas att så många som möjligt vill prova. Vi ska förstås ägna oss åt lite annat kul denna helg också.

Valpleverans klar för den här gången

Nu har det varit många glada och förväntansfulla valpköpare här idag. Något av det trevligaste med att vara uppfödare är just denna stund. Så mycket glädje. Det känns som jag har valt så bra familjer till mina 13 levererade Mariovalpar. Så mycket glädje. Kvar hemma är nu min fodertik som inte har hittat rätt hem ännu.

Hon blev ensam kvar och gick och letade och gnällde lite. Kiwi däremot verkar inte sakna de små ännu. Vi gick ner till stranden och där tog den lilla sej sitt livs första simtur.

Cool tjej

Hane 1 : Bellamigo Laid Back Charlie Brown ska heta Zingo som tilltalsnamn. Han har flyttat till familjen Ernklev i Lundsholm. De bor nära sin pappa Mario.

Hane 2: Bellamigo Laid Back Woodstock. Han har flyttat till Fagersta och bor hos familjen Sääf.

Hane 3: Bellamigo Laid Back Linus Van Pelt. Har flyttat till Daniel och Margi i Stockholm

Hane 4: Bellamigo Laid Back Spike har flyttat till familjen Öhman i Luleå.

Hane 5: Bellamigo Laid Back Snoopy har flyttat till familjen Tiger i Nacka.

Tik 1: Bellamigo Laid Back Violet Grey har flyttat till Paulina och Linda i Sågmyra.

Tik 2: Bellamigo Laid Back Sally Brown är kvar här hemma tills vi hittat en lämplig fodervärd.

Nu när jag är ”fri” igen ska jag ägna mej åt lite mera hundträning. Kiwi har varit på G i några veckor nu. Jag hoppas att vi kan komma till lite rallytävlingar i sommar – höst med båda mina kämpar. Har också planer på att göra ett nytt försök med en lydnadstävling för Kiwi.

Varmt så in i norden

Inga individuella bilder idag. Valparna ligger i skuggan och är inte så pigga på att posera. De går direkt till en skuggig plats så jag låter dem få vara. En gruppbild mäktar vi med.

Nu kommer sista veckan med kiwivalparna. Det börjar bli ganska röjigt i hagen på kvällarna när svalkan kommer.

Annat som händer. I dag satte jag maskinen i pennys lockar. Jag hade tänkt ställa henne i september i Leksand men det blir inget med det. Ullen har liksom tagit över. Hon hoppar i vattnet så fort jag vänder ryggen till sedan är hon blöt hela dagen. Så vi får vänta till våren med utställning för ulltussen. Kiwi är också nyklippt och hon börjar komma tillbaka efter valparna. Vill följa med när jag åker till klubben för att träna. Vi planerar för att försöka fixa den avancerade klassen i rallylydnad i höst.

Nya familjer spridda i Sverige

I dag har jag lämnat från mej alla Agnes valpar och självaste Agnes också. Om jag tänker på alla mammor jag har haft till mona kullar tror jag Agnes har tagit 1a platsen från sin mor Elsa. Hon har städat ända fram till idag. Hon har putsat sina valpar och framför allt så har hon varit bästa lektanten också.

Agnes, nyss fyllda 4. Mycket fart och arbetsvilja i henne.

Hane 1. Bellamigo Keeping My Stanley/Cockii. Flyttar till Skövde och är såld med bibehållen avelsrätt

Hane 2, Bellamigo Keeping My Hikoki/ Kalle. Flyttar till Hjo.

Hane 3. Bellamigo Keeping My Hitachi. Flyttar till Nykvarn

Hane 4. Bellamigo Keeping My Dewalt/Kenzo. Flyttar till Bredaryd

Tik !: Bellamigo Jepping My Makita/ Maya. Flyttar till Älvkarleby

Tik 2. Bellamigo Keeping My Maliwaukee/Briza. Flyttar till Mamma Agnes familj i Västerås och är såld med bibehållen avelsrätt.

Tik 3. Bellamigo Keeping My Ryobi/Vilma. Flyttar till Rättvik.

Nu önskar jag att dessa killar och tjejer får fina liv med sina nya ägare.

Kiwis valpar fyller 6 veckor i dag och nu börjar den stora frågan hur de ska placeras. Det blir troligen klart denna vecka.

Hane 1

Hane 2

Hane 3

Hane 4

Hane 5

Tik 1

Tik 2

Inte många minuter över

Nu är det verkligen inte mycket annat än valpbestyr och allt som innefattar det. Lite försenade bilder då jag helt enkelt inte hann eller orkade få ut bilderna. Jag tog 2a sprutan på fredagen och på lördagen var jag ganska mör. Sedan är det ju många valpköpare som kommer och hälsar på nu. Nu har jag varit ute tidig morgon och tagit de sista bilderna. En vecka kvar med Agnes och hennes valpar. Det är ganska mycket riv och slit med dem nu. Jisses. Besiktning av dessa på tisdag.

Hane 1 som hamnar i Skövde. Inte hemma hos pappa Mario men hos mattes syster. Bellamigo Keeping My Stanley är tänkt ska säljas med bibehållen avelsrätt.

Hane 2

Hane 3

Hane 4

Tik 1.

Tik 2. Får följa med mamma Agnes hem. Säljs med bibehållen avelsrätt.

Tik 3. Näpen och mycket glad tjej

Kiwis valpar har inte fått placeringar ännu. Alla väntar med spänning.

Hane 1

Hane 2

Hane 3

Hane 4

Hane 5

Tik 1

Tik 2

Många klor blir det

Veckorna susar iväg. Dagarna består i att ta ut valpar, städa valprum, studera de äldre då de ska placeras ut till ägarna. I dag blev de avmaskade allihop. Vi har haft väldigt fint väder så båda kullarna är ute på dagarna. Blir det mulet blir det ofta för mycket knott. Knottiden ät nog snart över som tur är.
Det märks att Agnes börjar dra ner på att buda ut sin mjölk. Hon har i stället börjat leka lite med de små. Det är så himla gulligt. Undrar om hon kommer att tycka om att få med sej en liten dotter hem.

Hane 1, En knähund som gärna piper när han ser att jag är i närheten. Stor kille som säkert blir en snygging

Hane 2, Jag har svårt att studera hane 1 och 2 för jag blandar ihop dem hela tiden.
De är mycket lika.

Hane 3 har lite vitt på höger framtass. Alla i denna kull är väldigt glada. Svansvift hela tiden.

Hane 4, Spännande kille som verkar gå sin egen väg. Påminner lite om Kiwi i sättet.

Tik 1, Alla tjejer också mycket lika. Jag har satt halsband på 2an och 3an. Väldigt mycket glädje och energi på denna tjej.

Tik 2

Tik 3

Kiwis kull har fått börja komma ut denna vecka. De är nu registrerade och har prefixet Laid Back. Temat Snoopy

Hane 1. Bellamigo Laid Back Woodstock

Hane 2. Tror detta blir Bellamigo Laid Back Charlie Brown. Men 1an och 2an kan byta namn

Hane 3. Bellamigo Laid Back Linus Van Pelt

Hane 4. Bellamigo Laid Back Spike

Hane 5, Bellamigo Laid Back Snoopy

Tik 1, Bellamigo Laid Back Violet Grey

Tik 2, Bellamigo Laid Back Sally Brown

3- och 5-veckorsvalpar

En vecka med fint väder som tillåtit mycket utevistelse för Agnes valpar. När hennes valpar är ute i hagen får Penny leka lite medan Agnes ligger i skuggan och övervakar. Men inomhus vill Agnes inte ha någon annan hund i valprummet. Kiwis valpar har fått flytta ut i köket. Man kan säga så här. Jag visste att det skulle bli ganska jobbigt med två kullar samtidigt och jag vet att det mest jobbiga är fortfarande kvar. Och jag hade rätt. Det är inte mycket annat än valprelaterade grejer nu. Valppaket, valpköpare, registreringar, städning av hagar, ut och in, matning och rastning och det går i ett.

I dag är det regnigt och åska så alla valpar är inomhus. Det hade varit betydligt roligare att få plåta de större ute. Här kommer lite bilder på Agnes 5-veckorvalpar

Hane 1.

Hane 2

Hane 3

Hane 4

Tik 1

Tik 2

Tik 3

Och Kiwis valpar 3 veckor

Hane 1

Hane 2

Hane 3

Hane 4

Hane 5

Tik 1

Tik 2