Om mig

Om mig

Maria Holmgren heter jag som har kenneln och jag bor i Malung i Dalarna. Jag är uppvuxen och har bott i Värmland tidigare och det var också där jag startade kenneln.

Kennelnamnet blev godkänt 2010 och det var året då jag genomförde SKK:s Uppfödarutbildning.

När jag var nästan 4 år så kom det en liten schäferflicka hem till oss. Hon hette Ber-Zeebas Nozzie och följde mej och mina syskon genom vår uppväxt. Ständigt i hälarna.

Flera hundar fanns på gården men det var Nozzie som jag fick en alldeles speciell kontakt och gemenskap med. Hon hade allt man kan önska.

Min första perro kom in i mitt liv 2005. Efter att i många år sett fram emot en ny hund blev inget som jag tänkt mej. Denna tjej kom att betyda massvis för mej och min familj och hon satte djupa spår i våra hjärtan. Jag kämpade hårt och vägade att ge upp hoppet om att Loka skulle få ett bra liv. Men den kampen förlorade jag tyvärr och när hon va ca 3,5 år lät jag henne somna in.

Med henne föddes ett nytt intresse om hur hundar beter sej och varför. Om inlärning och vad det är som gör att man kan nå samma resultat i själva beteendet men man får ändå inte bort själva orsaken till det. Det går som sagt alltid att lära en hund sluta med ett beteende men finns orsaken kvar varför det fanns där från början så har man inte löst problemet. Loka lärde mej väldigt mycket.