Mot alla odds

Åh vad vi har väntat på löp hos Luna. Vi hade hittat den perfekta hanen i Finland. Långt att åka men det skulle det vara värt.

När jag äntligen såg det första blodet var Luna hemma hos mej så jag vet säkert precis vilken dag det började. Jag blev glad och skickade till Finland att nu är det på G.

Men… det slutade lika snabbt det kommit. Torr som fnöske. Luna fick åka hem på fredagen två dagar senare och jag undrade???

En vecka efter blödning åkte jag till Karlstad och ögonlyste Sol, Lunas syster. Jag passade på att träffa Luna då eftersom de bor i Mora båda två. Jag tyckte hon var lite mer svullen och tänkte att kanske kommer hon igång nu. Vi tänkte att vi kunde använda Sol om nu Luna krånglar. Kanske hade hon löpt över?

Nästa dag åkte jag till Distriktsveterinärerna i Mora för att göra ett utstryk. Där kunde de säga om hon har löpt eller inte. Analysen gav resultatet att hon löpt över och troligen hade hon torrlöpt. Veterinären gissade att ägglossningen varit för ca en vecka sedan, alltså vid den tiden hon hade haft blödning. Så tråkigt och jag fick ställa in den planerade resan till Finland.

Några dagar senare började Luna blöda. Riktiga droppar i bädden. Jag avvaktade några dagar men det fortsatte att blöda så jag kontaktade veterinären som hade utfört utstryket och frågade om det kunde vara så att hon misstagit sej och att Luna nu ändå kommit in i ett löp.

Nix, det var inte troligt, var svaret. Nu ångrade jag att jag inte hade tagit ett prog.test i stället. Det som jag hade tänkt från början. Varför göra ett utstryk över huvud taget? Man måste ju ändå komplettera med Prog.test om man ska få ut något av det. Alla veterinärer säger samma. Först utstryk och sedan ev. progesterontest. Om jag hade tagit ett progtest i stället så hade jag fått ett alldeles för högt eller ett alldeles för lågt värde och jag hade vetat vilken sidan hon var på.

Det fanns inte längre i mitt huvud att jag ändå skulle åka till Finland när jag inte ens visste om hon var i ett riktigt löp. Påskhelgen var lång och det gick inte att få ett Prog.test utfört förrän på tisdag och då hade hon ju löpt i ca 11-12 dagar. Jag från andra gången hon började.

Så fick jag tag på en perrokille som skulle passa jättebra. Jag hade tittat på honom förut men tyckte att det var lite tråkigt att valparna i så fall skulle bli nära släkt med mina övriga fodertikar + Kiwi här hemma. Han har dock alla bra egenskaper vi letar efter så på annandag påsk tyckte jag hon friade till tikarna så pass mycket att jag tog mej en tur till Smedjebacken. De älskade ju varandra och det tog inte många minuter för dem.

Det blev en andra parning två dagar senare. Vilken härlig kille och att Luna tyckte att det var bästa daten. Nu är det bara att vänta och se om det var ett riktigt löp eller inte.

Bailey