Den där Kiwi

I går var det premiär för oss på rallylydnadsbanan. Två starter på Kils Brukshundklubb. Jag var där tidigt för att Kiwi skulle få chans att vänja sej med omgivningen. Jag är van att det är sådant som krävs. Fast Kiwi är inte riktigt som andra perros jag haft. Hon bryr sej inte så mycket. Visst är hon nyfiken och snosar gärna omkring men när jag vill ha kontakt så får jag det.

Första banan var ganska rörig och den här domaren gillade åttor så den fanns med på båda. Man blir yr av åttorna och jag tappade fokus där och höll på att missa den efterkommande skylten, det var en 360 graders snurr som vi då utförde åt fel håll i stressen som blev. Det gav direkt 10 poäng avdrag förstås. Vi lyckades ändå att få 77 poäng så vi klarade gränsen.

Andra banan hade vi startnummer 1 så det gällde att ha koll på banan direkt. Nu gick det betydligt bättre frånsett att man måste stanna och klia sej under hakan lite men 92 poäng kändes jättegott. Maj-Britt filmade min sista omgång och där kan man se lite sneda sättanden som vi ska jobba lite med förstås. Vi börjar nu att träna in de nya skyltarna. Men det som är så kul att se är Kiwis arbetsglädje. Hon studsar fram och bryr sej bara om oss. I sin egen bubbla när vi jobbar. Underbart.

Snart är viltspårskursen slut och vi ska väl göra ett prov så snart det går efter den. Hon är otrolig där också. Det går nästan inte att få bättre hund tror jag.

Det verkar som Luna är dräktig trots veterinärens dom och då kommer de valparna runt midsommar. Det mitt bidrag till Annas och mitt samarbete. Lisa fick ju valpar tidigare i år hos Anna. Vi hoppas dessa kan ge oss lite nytt blod som kan hjälpa rasen framåt.

Ibland får hon ha den. Bästa grejjen, men bara en liten stund.