KM och Maya

Vi har varit på perroklubbens KM i rallylydnad och lydnad.

På fredagen tog vi in på Dennis fina värdshus i Fagersta. Jag hade med Maya som skulle få en ny familj. De älskade henne och de fick ta med henne direkt. Glad att jag fixat en ny veterinärbesiktning så det kunde bli möjligt. Det kändes som hon kommer till en jättefin familj och jag tror att det blir jättebra för henne i stor familj med tre barn.

På lördagen började vi med lydnaden. Eftersom Kiwi var enda anmälda så flyttades hon till startklassen. Det sparade mycket tid med att slippa bygga den banan.

Träningen från Skellefteå har gett lite resultat redan så Kiwi var lite mera fokuserad än vanligt. Hon exploderar lätt i energi och tappar koncentrationen. Ingångarna blir ”busiga” och osnygga då farten blir för hög. Men vi skrapade ihop 169 poäng och det räckte till vinst. Penny tränar jag inte i lydnad mest för att hon är svår att ta apporten. Mycket svår. Kiwis tikvalp Ellie kom på 4e plats och vann också domarens val. Jätteduktiga.

Så blev det rally på eftermiddagen. I nybörjarklassen hade Bellamigo med Ellie och Zip. Dessa två kom på 1a och 2a plats. Ellie 99 poäng och Zip 97. Så himla roligt. Alltid roligt när valpköparna visar upp sina hundar i arbete. Vi hade ingen med i fortsättningsklassen och i den avancerade och mästarklassen var endast Penny och Kiwi anmälda. Penny fixade sin banan med godkänt resultat vilket är jättekul. Kiwi hade vid det här laget börjat bygga upp sin förväntan och jag hade fullt upp med att hålla henne på mattan. Pep och gnällde men vi tog oss i mål i alla fall. Så kanske kan vi börja tävla till sommaren igen.

Nu ska jag försöka få Penny klar för mästarklassen innan våren drar igång med alla tävlingar.