Första dagen ute

Så har det gått en vecka till. Utvecklingen på valparna är ju helt otrolig. I går var vi ute för första gången. De såg väldigt förundrade ut. De trodde nog att valphagen var hela världen. De blev trötta jättefort och kom och lade sej hos mej och sov.

Ju äldre de blir desto svårare kommer det att bli att plåta. Nu kommer troligen kameran att vara med varje gång vi är ute för att jag ska få till något kort som ligger någorlunda rätt i tiden. Korten i dag är tagna nu på förmiddagen så de är från rätta dagen i alla fall.

Vägningen gick bra och de går upp väldigt jämnt. En av killarna har nu gått om Atacama som börjar få sin kurva mera utjämnad. Vitoria 2000 gram och hon är minst med det. Avmaskningen gick också bra men de frustar lite. Stamtavlorna har kommit och valppaketen ligger på posten.

Jag har börjat lagt in olika underlag som de får gå på. Balansbrädan står de på. Ikeakassen låter mycket. Fantasi är bra att ha.


Den här lilla tjejen är fantastisk med sitt spralliga sätt. Allt nytt är roligt. Ändå kryper hon gärna upp i famnen och hon tittar mig rakt i ögonen. Ganska tuff fortfarande mot sina syskon och mina kläder. Är också mycket intresserad av Pippi och Luna, kul med andra hundar.


Så svår att ta kort på. Inte stilla en sekund. Jag tog jättemånga suddiga bilder. Hon sticker inte ut på något sätt utan känns väldigt lagom. Enkel och okomplicerad.


Verkar ta allt med ro. När hon kom ut första gången var det bara skutt och lek. Inte en tanke på att det kanske är otäckt. Ganska mycket fart och är väldigt duktig på att hiva in maten. Verkar vara en av de mest sociala. Eller så är det för att hon vill vara med där det händer.


Också full fart ute och svår att plåta. En tjej som söker mycket ögonkontakt. Har haft lite svårare att lära sej äta mat. Vill bara puppa. Tur att hon har att ta av.


Mycket cool kille. Traskar fram till allt nytt och tycker om att leka med de små leksakerna i hagen.


Den här killen gillar att mysa. Kommer fram så fort man kliver in i hagen eller pratar med dem på utsidan. Lite olik mina tidigare valpar i utseendet. Men otroligt söt.

De blivande familjerna har börjat titta in. Så himla kul att träffa alla. Till helgen blir det full fart igen.