Nu börjar den sociala träningen så smått

I dag fyller mina huliganer 3 veckor. Klorna är klippta igen. De är vägda och de går upp ungefär som Elsas förra kull. Aningen mindre. Minstingen väger 1300 gram och stora tjejen 1700 gram.

Fotograferingen är inte lätt men det är det aldrig när man ska plåta valpar. Ibland lyckas man dock få till det. Det har bara med tillfällighet att göra.

I dag har de fått flytta ut i köket. Det var roligt att studera hur de reagerade. En del stannade kvar ganska länge i den gamla trygga lådan medan somlig passade på att utforska den nya delen av världen som uppenbarade sig.

Nu är de tre veckor och de ska få börja äta vanligt foder så smått. Det blir skönt för Elsa. De kommer fortfarande att få köttfärs också men delen köttfärs minska allteftersom fodret ökar.


Lilla tjejen, den absolut sötaste av dem. Näpen så det förslår. Tycker redan att det är jättekul med unghundarna utanför grindarna som nyfiket trycker nosen mot gallret.


Den lilla svarta som också är väldigt näpen. Sliter och drar i nackskinnet på sina syskon. Aktiv och busig. Viftar på svansen väldigt ofta.


Min lilla hemul. Cool och det syns ju nästan. Blir allt svartare runt nosen. Protesterar högljutt när inte maten rinner till snabbt nog. Kommer fram till mej så fort jag pratar med dem. Tycker om att ligga på rygg i knät, helt avslappnad och bli smekt på magen.


Den stora tjejen, Störst när hon föddes och håller sej några hundra gram över sina bröder t.o.m. Den enda med kort svans. Framåt, kelig och är väl den som utforskat hela hagen redan. Springer snabbt fram och vill klättra upp i knät. Jag tror det är för att hon ser mig som en köttfärskvinna.


Köttfärsslukaren. Helt tokig i färsen som tar slut på en nanosekund. Klättrar mycket på sin mamma. Äter ofta upp och ner hängande över henne rygg. Också en kille som leker brottning med sina syskon.


Lite lugnare än så länge. Den enda som hittills har visat tecken på att vilja leka med mej. Roligt. Känns stadig och trygg.

Det är alltid intressant att se vilka egenskaper som håller i sej. Det brukar hända väldigt mycket.

Nu börjar snart mina kommande valpköpare att ramla in så smått för att hälsa på. Det ska bli jättekul att träffa alla.