2 veckor kvar

Nu är det två veckor kvar att vänta för alla valpköpare. Jag tror aldrig jag har haft en mera längtande grupp köpare som nu. Det är dessa två sista veckor som gör det lättare för mej som uppfödare att lämna över valparna till sin nya hem. Det är helt enkelt jättejobbigt, men ändå den bästa tiden.

I dag vägning och sista avmaskningen. vikter mellan 2750-3500 gram.

Lite om mamma Elsa. Hon har börjat ta tillbaka sitt liv. Leker på sitt gamla vanliga sätt, vill följa med på längre promenader och har tydligt börjat avvänja sina valpar från diandet. Nattetid är det lugnt men tidigt på morgonen hör jag att hon ger dem di. Hon är en fantastisk mamma som aldrig vaktar på sina små. Det är väldigt skönt att alltid kunna slappna av när valpköpare och besökare hälsar på. Hon litar på folk helt enkelt. Hundar då? Ganska tidigt lät hon Luna och Pippi vara med. I helgen hälsade en PON valp på som är 4,5 månad. Det gick jättebra. Det syntes på valparna att de var avvaktande mot den nya men det släppte ju fort. Jag tror det är bra att låta valparna träffa andra hundar tidigt. Jag har märkt att de importerade valparna är jätteglada i andra hundar. Mer glada än vad som är vanligt hos våra svenskuppfödda. Elsa tar mycket bra hand om sina valpar i alla fall. Hon låter också många hundar få hälsa på dem i detta senare skede men gråhundarna håller hon på avstånd.

I söndags tog vi första bilturen. Jag delade upp dem i tre och tre. Ibland finns det någon som inte alls tycker det är kul och då smittar det gärna av sej och blir helt galet mycket väsen i bilen. Men med tre åt gången känns det som en bra start. Det gick bra och i går fick alla sex följa med. Jag kommer att fortsätta ta en tur dagligen under veckan så de vänjer sej ordentligt.

Jag passar på att plocka ut valparna om vi ska klippa gräset, köra elverket (det väsnas mycket) eller köra något annat som väsnas mycket. Bra att det är sommar för då är det ganska mycket liv och rörelse här på ön.

De har fått börja vänja sej vid halsband också, snart koppelträning. Mycket individuell träning då jag tar en och en på olika äventyr. Det är väldigt mycket jobb de sista veckorna för man vill hinna med så mycket som möjligt. Jag tror att de här veckorna mellan 6-8 är superviktiga. De vänjer sej så himla fort och man vill ju att valpen ska vara så förberedd som det går.

I denna kull som troligen är Elsas sista har jag haft tur att få två familjer som kan tänkas ha foderhund. Så jag hade tänkt ta ut två stycken tjejer att sälja med bibehållen avelsrätt som ger mej möjlighet att senare i livet ta en kull. Men sedan vill man ju också placera ut valparna där man tycker att de passar bäst. Det är svårt men efter denna vecka då de har varit ute i hetluften riktigt ska jag bestämma mej. Prio är att de hamnar där jag tror att de passar bäst.


Lilla Victoria. Vilken otroligt rolig hund. Klättrar, hoppar och skuttar. Mycket energi och är den som ger sej ut längst på våra ensamma turer. Verkar inte bry sej om miljön alls. Mycket glad och social. Liten smidig och säkert en fantastisk agilityhund i framtiden om man vill.


Den lilla svarta som har visat sej mera nu. Coolast i gruppen. Lugnare än de flesta syskonen. Väldigt kelsjuk. Verkar vara en okomplicerad valp.


Detta är en riktig drama Queen. Hon kan yla väääldigt högt och intensivt. Vill inte vara i valphagen alls. Älskar Pippi, konstigt då det inte är ömsesidigt på något sätt. Verkar oberörd i de flesta sammanhang. Lagom på nåt sätt.


Den vackra. Mjuk och kelig och vaken mest av alla. Hon har lärt sej att man ibland kan trycka upp luckan. Om matte inte har hakat i. Fulla golvet i valpar på nolltid.


Har snart gått om sin bror när det gäller att vilja krypa upp i famnen. Grabbarna är väldigt mattekära. Har mycket aptit och blir helt galet glad när han får komma ut i stora hagen.


Mjukis, svansviftande kelgris. Också väldigt cool. Söker kontakt hela tiden. Vill alltid ligga och sova i kiss och bajslådan när den är rengjord.

Så börjar jag då se en framtid utan de små. Jag har dammat av Rallylydnadsskyltarna. Tänkte börja träna Luna så smått. Jag är jätteglad att jag i sista stund bestämde att hon skulle bo hos mej. Det är en underbar hund med allt man kan önska sej. Nu har hennes och syskonens exportstamtavla kommit. Det är väldigt tidigt för de är bara 7 månader och de importerade hundarna brukar inte få sina stamtavlor förrän de är ett år eller mer. Det innebär att jag kommer ut tidigare på tävlingsbanorna, och dit längtar jag efter en tids uppehåll. Luna är en av tre valpar ur en kull från Sevilla. Hon är min och Annas gemensamma.