Vår utan löp i sikte

Från början av februari har jag förväntat mej och väntat på Pennys löp. Fortfarande inget löp i sikte vilket har skänkt mej tid att göra annat med hundarna än att ha valpar.

Vi har tränat rally och lydnad. Lydnad är till för Kiwi och rally kör vi med båda. Den kalla våren med snö och is som legat kvar till sent har inte inspirerat till tävlingar men nu i maj satte vi igång.

Utställning på klubben den 7e maj gav Ellie (Mario X Kiwi) BIS valp. Vilken tjej hon är. Så himla kul att lillmatte tycker om att träna henne.

Ellie är fodertik i Malung

Lydnad är väldigt kul när man har en hund som Kiwi. Uthållighet och glädje medan hon aldrig bryr sej om vad som händer runtomkring. I Hedemora Säter hade de två starter samma dag och det kändes värt att åka en bit för det. Förmiddagstävlingen med start nummer 5 gick väldigt bra. Kiwi har en arbetsglädje som får omgivningen att ge så mycket ros till henne. Vi tappade en del poäng för att jag glömmer att jag inte tävlar rally. Men vi fick hela 179,5 poäng och en 1a placering.

På eftermiddagen var Kiwi inte riktigt lika på och det gick lite lättare. Mina misstag som gör att vi inte får mer poäng men 170 är inte dåligt och vi placerade oss som 3a. Så Kiwi har nu titeln LD START. Vi kommer att fortsätta träna till nästa klass.

Vi har en del jobb med apporteringen. Jag vill inte tappa glädje i att hämta och greppa apporten. Samt att Kiwi skuttar lite fram till mej när hon väl har apporten, så glad och lekfull. Detta går såklart att rätta till men det kommer att ta lite tid om vi ska behålla glädjen känner jag. Tuggar också lite ibland även om hon har blivit mycket bättre på det.

I helgen hade vi tävlingar i rally och båda tjejerna + Ellie hade premiär i sina klasser.

Ellie och Tuva hade premiär båda två i tävlingssammanhang. Vid Första banan verkade det Ellie trodde att det var en söktävling. Något luktade väldigt intressant och det var många hundar som fastnade där. EN hund fick godkänt resultat. Andra banan gick betydligt bättre. Där gick radarparet och vann med hela 97 poäng. Det ser väldigt fint ut när de jobbar ihop.

Penny i avancerad klass på förmiddagen. Henne får man peppa mera men hon är följsam och cool och vi kom 3a på första banan med 92 poäng. Andra banan lyckades vi vinna med 84 poäng. Nu hoppas jag att vi kan hitta en tävling så vi får bli klara i klassen innan löpet.

På söndagen var det kiwi i mästarklass. Här hade jag onda aningar då hon går upp i varv så högt som jag inte kan kontrollera. Vid första banan fick vi värma upp mellan två lador vilket gjorde att vi inte såg domargänget(domare, domaraspirant med varsin skrivare) på banan. Sedan har ju Kiwi bara fokus på mej och när vi står vid startskylten ser hon den långa raden som sitter precis vid bangränsen. Hon ska kolla läget helt enkelt. Går dit och hälsar och luktar i någon väska. Diskad för att hon gick utanför banområdet innan vi ens hade hunnit starta. Men jag gick ändå banan som gick överraskande bra. Jag tror det berodde på att det var en del traskande med spiraler och då lugnar hon ner sej. Sista momentet var konskick och då sprang hon i stället till en skylt först och sedan till konen men då för stort avstånd.

Andra banan funkade sämre då hon var mycket mera uppe i varv redan från start. Så vi hade ett fint protokoll fram till skylt 10 och där blev det för mycket för fröken som inte längre lyssnade utan körde eget program. Så vi gick genom banan utan att utföra momenten. Så två disk på henne. Hur vi ska komma till rätta med denna energi som såklart egentligen är bra att ha. Jag vill ju inte ta bort glädjen heller.

Nu jobbar vi med mästarklassen moment för Penny och nya lydnadsmoment för Kiwi. Blodspår också nu när det går att röra sej lättare i skogen.

Och nu har tiden för rasspecialen gått ut och båda mina är anmälda. Även Penny, det är priset man får betala när man inte vill löpa.

Två hundar hemma räcker gott och väl tänker jag.