Ransäter och Rasspecial 2023

Nu är den stora rasspecialen över för denna gång. Vilken värme, vilka hundar, vilka trevliga perroägare och vilka fantastiska priser.

Bellamigo hade ett ganska stort startfält vilket jag är jättestolt över.

Pennys valpar gick i Qlura som fick excellent och Milo som fick VG var med för första gången. De gick i juniorklass.

Kiwis valpar Ellie som fick excellent och Woody som fick VG gick i öppen klass. Även Kiwi själv gick ut i denna klass med ett excellent

Agnes valpar blev det bara Kalle som fick gå ut eftersom Kookii hade fått sin sommarfrisyr redan. Kalle fick VG som gick ut i sådana här sammanhang första gången.

Lunas valp med Bono, Hjördis fick VG och startade också i den öppna klassen. I Championklassen gick Penny ut med Excellent och CK.

Så veteranklassen fick Pestanitas valp Dita gå ut tillsammans med mej för att fixa ett Excellent med CK. Jag såg hur fin hon faktiskt var och hon det var så himla kul att få gå ut med henne. Kiwi är ju Ditas valp.

När man är med och hjälper till samtidigt som man ska ställa flera hundar och hjälpa till att ställa andras hinner man tyvärr inte umgås så mycket med valpköparna som man skulle vilja. Men alla ni som kom ska veta att jag uppskattar det sååååå mycket. Ni är bäst. Det finns bilder på perroklubbens facebooksida. Jag tror fotografen lyckats få med alla ställande hundar.,

Fina Dita

Så blev det ju utställning även på söndagen. Då var Ellie, Woody och Qlura med tillsammans med mina två tjejer.

Qlura fick Excellent med CK och vann sin klass.

Woody fick Excellent och Ellie Likaså.

Kiwi gick ut i den största klassen, Öppna tikar och lyckades vinna den med Excellent och CK.

Penny fick också Excellent med CK och blev 3a i championklassen

I konkurrensen lyckades Kiwi komma ända fram till 2a placering och blev därmed Svensk utställningschampion. Det var inte väntat i det stora startfältet. Men man kan aldrig räkna bort Kiwi. Hon är faktiskt den som älskar att få springa i ringen och ställa upp sej. Hon älskar ju allt i och för sej.

Så tycker jag att ni noterar 13e juli 2024. Då blir det Rasspecial i Västerås. Domaren är från Portugal.