Lydnadstävling och valpar som fyllt 5 veckor

Nu börjar det bli lite livat i hagen. Men jag tror att detta är en av de absolut coolaste lugnaste valpar jag haft. Så nöjda hela tiden.

I dag har vi vägt igen och de följer sin kurva bra. Jag skulle tro att grabbarna kommer att vara runt 4 kg på hämtningsdagen och tjejerna något lättare.

Jag har utökat hagen så att de kan springa och röra på sej ordentligt. Det blir ju inte mycket tid ute. Det regnar mycket och är allmänt otrevligt. Men små stunder tar jag ut några stycken i taget och de tycker det är OK tills de börjar frysa och vill in.

Nu börjar mitt viktiga arbete att börja socialträna dessa små. Under de närmaste veckorna ska vi uppleva mycket ljud, rörelse, underlag, bilåkning och människor mm. Sedan tar mina valpköpare vid.

I onsdags hade brukshundklubben kvällstävling i lydnad. Även om jag visste att vi inte var klara helt så måste man ju passa på att träna på att tävla när det är så nära.

Kiwi hade bästa attityden och äntrade planen glad och arbetsvillig. Hon tjuvstartade på runda konen och apporteringen som är det roligaste för henne. Sedan stannade hon bara på läggande under gång. Ett 3e pris och vi blev godkända i alla fall. Men vi har en del jobb innan vi fixar 1a priset. Jag försöker träna så gott det går mellan bajsplockandet och andra valpbestyr.

Här kommer dagens bilder på dess underbara valpar.

Hane 1. Så cool ute själv. Söt med sin vita fläck på örat. Han ska flytta till Arvidsjaur

På andra sidan är halva örat vitt

Hane 2 aningen större än sina bröder som väger lika i dag. Ska läggas ut på halvfoder

Hane 3 som alltid ställer upp sej så fint. Han flyttar till Edsbyn

Hane 4. Flyttar till Kiruna

Tik 1 Flyttar till Skellefteå

Tik 1. Ska läggas ut på halvfoder