Intensiv tävlingsperiod- och är Luna dräktig trots allt, det är frågan

Förra hegen tävlades det i rallylydnad. På lördagen var det Penny som skulle ut i nybörjaklassen. Tävling Malungs Brukshundklubb. Penny har inte riktigt förstått vad kul detta är och jag har ett hårt jobb att hålla hennes uppmärksamhet. Men vi fixade båda starterna och nu är hon klar för Fortsättningsklassen. Vi fortsätter jobba med framför allt kontakten och glädjen. På söndagen var det Kiwis tur att debutera i den avancerade klassen. Karlstad brukshundklubb bjöd på tävlingarna. Kiwi har stor arbetsglädje och kontakten är oftast inte ett problem. Många svåra moment och några klavertramp från min egen sida gav trots allt ett godkänt resultat. Vi har en tävling kvar innan utomhussäsongen är slut för vår del.

Helgen som gick gav oss en riktig kalldusch. Jag ville ut på lydnadsplanen när jag såg att det var dubbla tävlingar i Gagnef-Floda. Några dagar innan tävlingen började Kiwi dra lite egna slutsatser och lade sej när jag lämnade henne. Tror det beror på ihärdigt tränande på fjärren. Detta på alla moment som hon blev lämnad. Jag jobbade med bara detta sista dagarna och jag trodde hon förstått. Men tävlingen på fm var visst läggandet tillbaka. Tror det gick bra på hoppet. Ett tredjepris på den. På eftermiddagstävlingen var det inte Kiwi jag var ute med. Någon hade bytt ut min duktiga hund mot en sävlig nos i marken hund. Jag var tvungen att 0a två moment (inkallning och sättande under gång) då hon inte ville sitta på platsen. Det är ju många poäng och vi lyckades precis komma över 100-strecket. Skönt ändå att debuten är klar och jag har inte tävlat lydnad på 6 år. Nya klasser och regler. Jag har stor förhoppning att vi lyckas nästa gång.

Så fick jag ett meddelande från Yvonne. Som i och för sig har sagt att hon tror Luna är dräktig hela tiden. Men jag sade att det var i princip omöjligt. Hon skickade en bild och jag tror hon kan ha rätt. Enligt prog.provet blev hon parad alldeles för tidigt. Stor risk för mycket liten kull om det är valpar där. Jag bryr mej inte om att ultraljuda henne. Det kommer snart att stå klart om det finns valpar därinne.

I höst ska jag ha en del kurser på vår klubb. Vi ska också utbilda oss själva. Skrivare och sekreterare i rallylydnad. Två utbildningar vi själva anordnar i mitten av oktober. Och om det dessutom kommer valpar så har jag lite att göra i höst.