Valparna växer så in i norden

Jag brukar väga valparna när de föds, och det gör nog de flesta uppfödare. Det är bra att ha koll på vikten så att de tar till sej näring i början då de är känsliga. Dag ett brukar en del ha gått ner en aning eller stannat kvar på ungefär samma. Om allt verkar bra och de är pigga brukar jag inte väga förrän de är fyra dagar. Det har jag gjort på alla kullar och det är roligt att jämföra. Jag tror att Pestanitas och hennes döttrar ger ganska stora bebisar om man jämför med medelperron. I går var det 10-dagarsvägning. Efter det vägs de bara vid hela veckor. Alla hade i princip dubblat sin vikt och det är som det ska. En av tikarna, Atacama var störst när hon föddes och har mer än dubblat sin vikt så hon väger närmare ett kilo.


De ser ganska välmående ut

I dag har jag också klippt massor av små klor. Man använder inte vanlig klotång till sådana små valpar . En vanlig nageltång tycker jag är bra. I dag är också första gången de har fått smaka rå nötfärs. De är blinda och döva men äta kan de ändå. De bara suger i sej och blir väldigt ivriga. Första dagen får de väldigt lite. I köttfärsen har jag lite äggula och solrosolja. Den fryses i små förpackningar och tas upp efter hand.


Goa små tassar

Jag kommer att uppdatera med sådana här lite tråkiga grejer för många men till mina valpköpare som väntar på valp kan det vara kul att följa arbetet fram till de ska bli hämtade. Det är roligt att ha alla valpar placerade från början, då hinner man känna på varandra lite innan det är dags.

I veckan har jag också brottats med att hemsidan blivit hackad. Alla sökningar från google omdirigerades till en annan sida där man kan köpa skor och dylikt. Tänk att det kan vara intressant att ta härraväldet över en sådan liten obetydlig sida. Jag satt hela dagen och sökte igenom mina sidor efter obehöriga strängar med gick bet. Fick ringa till Loopia som scannade sidan och hittade intrånget direkt. Så skönt att få sådan hjälp så snabbt. Jag ska hädanefter vara duktigare på att uppdatera mina plug-ins som det heter.

Jag hinner inte träna hund så mycket som jag skulle vilja just nu. De två unga små vandalerna tränas mest inkallning. Luna är så himla uppmärksam och har koll på mej hela tiden medan Lillan går i sin egen värld ”jaha ropade du på mej”. Men Lillan är ju också i sin ”blinda döva tid” nu. Jag hoppas verkligen att det kommer någon som vill ta sej an henne snart.

Till andra som letar efter perrovalp så har Anna på Chiegas precis parat sin tik, Channel. Valpar väntas där vecka 30.

www.chiegas.se