Rätt familj till Brownie sökes

Nu har jag haft lilla Brownie kvar en vecka och ännu har inte rätt familj dykt upp. Jo jag satte namn på henne till slut och eftersom hon heter Sally Brown så tyckte jag Brownie passade bättre än Sally. Vi har socialtränat mycket förstås och hon har lärt sej gå upp på pallen. Hon är duktig att simma och att apportera. Hon har mycket energi, mycket mer än jag trodde. Jag tyckte hon verkade vara en lugn och cool tjej för en vecka sedan. Jo det blir lite jobbigt att engagera sej i en valp som man vet ska flytta. Mest känslomässigt även om det ligger i bakhuvudet att hon bara är kvar lite längre. Det gäller att inte ligga på latsidan och det hade varit skönt att göra det efter dessa månader med 14 valpar. Jag är ju skyldig att ge henne de bästa förutsättningar som det går att få en bra start i livet. Så det är bara att jobba på. Det vi jobbar med är att stå fint inför utställning, olika människor och miljöer förstås. Vi är på klubben ungefär varannan dag så vi har t o m prövat lite rallylydnad. Hon följer min hand väldigt fint.

Så hur ser då Brownies familj ut. Det allra viktigaste är att du är van att träna hund och tycker att det är kul. Jag kommer i framtiden att vara mera noga med var mina fodertikar hamnar. Det är svårt att hitta rätt om man vill ha dem meriterade. Alltför ofta blir det tomt på den raden och det ska jag försöka ändra på genom att ha mera is i magen när valparna ska bort. Jobbigt men nödvändigt för mej. Du måste inte tävla men jag tycker att det är jätteroligt när mina valpar kommer ut på tävlingsbanor av olika slag.

Sedan har vi avståndet. Det är svårt när det blir för långt till tikarna. De ska helst hälsa på mej ibland så de är trygga när de kommer dräktiga. De ska hämtas när de är dräktiga och då vill man åka så kort bit som möjligt. Jag bor i Malung vilket gör det ganska svårt. Malung ligger långt från det mesta men tänk er en radie till Karlstad. Då blir det ca 20 mil. Så större delen av Dalarna, Värmland: Karlstad och norr om det. Hör av er om det låter intressant. En livlig, lovande tjej behöver komma till en familj.

I september nästa år är det tänkt att ha en träff med dessa två kullar. Då ska vi utföra lite BPH. Framför allt på foderhundarna men jag hoppas att så många som möjligt vill prova. Vi ska förstås ägna oss åt lite annat kul denna helg också.