Penny är dräktig

Det är inte längre någon tvekan. Penny är dräktig och jag tror att valparna kommer 26-28 augusti. Efter 14 valpar förra sommaren känns det lagom med en liten kull nu. Det var bra att Penny drog ut på tiden för löpet så jag fick längta lite efter smått igen.

Så det blir inte mycket träning med Penny nu. Vi jobbar lite med mästarklassens moment så hon är beredd till våren när vi börjar tävla igen.

Kiwi däremot jobbar jag hårt med. Rallyn lite på vila då hon kommer så upp i varv att hon blir okontaktbar. Nya tag 2023. Så nu lär vi in lydnaden till nästa klass. Tävling i slutet av september. Vi är på G i alla moment men har också en bit kvar i de flesta. Vi jobbar mycket med snyggare ingångar (väldigt mycket fart där med som resulterar i osnygga ingångar), med att inte tugga och leka med apporten och förstås den förbaskade rutan. Kiwi är som sagt en dröm att träna. Hon tröttar ut mej och inte tvärtom.

Kiwis valpkille Woody har varit på utställning i vackra Ransäter och blev BIM med Cert och Nordiskt Cert. Så himla kul. Jag tror matte har fått riktigt blodat tand och det ska bli spännande att följa honom i fortsättningen.

Bellamigo Laid Back Woodstock
BIM och Bästa junior med CERT och Nordiskt CERT.

Woodys brorsa Zingo (B.Laid Back Charlie Brown är också ute i tävlingssammanhang. Tävlar i Nosework och det verkar som han går från klarhet till klarhet. Heja alla duktiga valpköpare.

Nu ser jag fram emot BPH-helgen som är den 2-3 september. Kiwis kull beskrivs på fredag och det är hela 5 av hennes valpar som kommer. Agnes kull är på lördag och vi får hit 3 stycken. Jag ska passa på att beskriva Kiwi också och även Hjördis. Hjördis är Lunas valp ur Just Like kullen.

Hela 9 Bellamigosar (Kiwi är ju en La Sirenita’s) blir beskrivna denna helg. Då får inte jag jobba som testledare eller figurant utan får nöja mej med att titta på.