månadsarkiv: juli 2024

Utställning i Ransäter

I helgen som gick var vi i Ransäter. Det är en så mysig utställning vid hembygdsgården. Laopm framme klarnade vädret upp efter ett skyfall så vi slapp regn och fick i stället lite för varmt för utställning.

Rose i valpklass för sista gången. Konkurrensen bestod av en hanvalp. Båda HP och Rose fick BIR.
Ellie i Öppna klassen. Ellie inte lika pigg som i Västerås men hon gjorde sitt jobb och fick ett Excellent.
Penny i Championklass som hon vann med CK och vann sedan både tikklassen och BIR. Vilken hund hon är tjejen. Vi har tränat en del på att hålla huvudet högt vilket jag tror gynnar henne nu när det börjar sitta. Nu är jag i valet och kvalet om jag ska klippa eller anmäla till Norge.

Rose håller på att klippas ner då tovorna höll på att ta över helt. Första riktiga klippet och snart 9 månader.

Jag har hittat en pojkvän till Ellie och jag tror att det kan bli en väldigt fin kombo. Troligt löp i oktober med valpar årsskiftet.

Nu kommer vi att få mera tid till annat till hundarnas glädje.

Det går bra nu

Helgen som gått vill jag berätta om. Årets perrospecial på lördagen och internationell utställning på söndagen. Perrospecialen 75 anmälda. Bellamigo hade 5 vuxna anmälda + en valp i form av min egen Rose. Så jag var lite nöjd med att jag fick ihop till en uppfödargrupp.

Rose var först ut. 6 tikvalpar i åldersgruppen. Hon fick HP och placerade sej på 3e plats. Rose är redan fullfjädrad när det gäller ringen och är superduktig. Jag vet att hon är ung och det kan komma bakslag men än så länge fortsätter vi att ställa så mycket mycket det går.

Två grabbar hade vi i den öppna klassen. Båda fixar ett excellent och Kalle placerar sej i gruppen av många hanar med en 4e plats.

Sedan var det Qlura som startade i unghundsklass. Jag fick äran att ställa henne och hon är verkligen enkel att ställa. Hon rör sej också mycket fint och gick in som nummer ett med ett CK.

Ellie ställdes i den öppna klassen och där var det riktigt många med och slogs om platserna. Ellie som är i fin form lyckades ta 1a platsen med ett CK.

Sist men inte minst så var Penny anmäld i championklass, tillsammans med Kiwi. Anneli hjälper med Kiwi så båda kan få bli med i ringen. Båda gör ju ett kanonjobb och de båda kommer på 1a och 2a plats med Penny på topp.

I tikkonkurrensen var alla championtikar med, en unghund där och flera öppna tikar. Jag kommer inte ihåg hur det var med juniortikar. Men många tjejer handlade det om. Så händer det som man inte trodde kunde vara möjligt. Penny vinner klassen, Kiwi kommer 2a och helt otroligt så kom Ellie på 3e plats och slår då flera fina championtikar. Ellie vinner därmed sitt första CERT. Nästan så man svimmar.

Sedan går Penny och tar hem Bäst i Rasen när hon ställs emot bästa hanen.

Så var det bara uppfödargrupperna kvar. Jag var nu tvungen att plocka bort en av mina fina för det ska vara fyra stycken. Så jag plockade bort Qlura som var svart och dessutom är hon lite mindre än de övriga. Här gäller det att vara taktisk så man tar de som ser mest lika ut. Så avslutade vi dagen med att bli bästa uppfödargrupp också.

Qlura vann sin klass med CK.
Jag är varm. Springer fram och tillbaka och fixar hundar, byter nummerlappar, ser till så någon håller i Rose som hatar att sitta i bur.

Tuva med Ellie. Vilket team de är. Så himla stolt över dessa.

Penny och Bono. Jag har alltid svårt att ställa henne fint på BIR o BIM bilderna. Grattis till Anna på Chiegas Kennel som blev BIM med Bono. Bono som är pappa till Pennys halvsyskon ur Just Like-kullen

Så gruppsegrare. Snygga rosetter också. Penny, Kalle, Kockii och Ellie.
Denna dag tänker jag ha med mej ett tag.

Så var det ju en utställning på söndagen också. 35 anmälda. Rose var enda valpen och fick HP och BIR-valp. Qlura var kvar och hon slår till med en klassvinst igen med ett ck. Ellie ställdes i öppna klassen tillsammans med 9 andra tikar. Ellie vann i dag också och hon var en av två som fick CK. Penny kom 2a i championklassen och Kiwi kom 4a. Kockii ställdes i öppen klass. Han var nog trött då han lade sej för att sova vid ringside när de väntade på sin tur. Domaren tyckte att han inte tog ut stegen så han fick bara ett G. Men väldigt fin kritik för övrigt och framför allt för temperamentet.

I konkurrensen kom Penny 2a och Qlura lyckades få placering 4a. Kiwi och Ellie oplacerade men Ellie fick ändå R-Cert då det var så många champions placerade. Så Qlura erhöll alltså sitt första Cert denna dag.

Qlura med sitt CERT

Ellie med sitt R-CERT

Ja det var med lätta steg man knallade mot bilen för att åka hemöver. Trots att det regnat nästa hela tiden. Nu är Kiwi klippt. Penny ska ställas i Ransäter också innan jag bestämmer vad vi ska göra med henne. Men troligen blir det klipp nu när specialen är över. Rose skulle vara roligt att ställa lite till nu när hon snart blir junior men jag har en del jobb med pälsen om vi ska köra ett tag till.