Leveransdag

I morgon kommer 5 valpar att åka hem till sina nya hem. På måndag åker jag uppåt landet med mamma Kajsa och då kommer den 6e valpen att levereras också. Jag tog bilder en dag för tidigt för det kommer jag inte att hinna göra i morgon. Det kommer att bli väldigt tomt och väldigt skönt men också ledsamt förstås. Det man önskar allra mest är många friska lyckliga år tillsammans med sina nya familjer.

Newton flyttar till Fagersta. Gladast, busigast så mycket energi.

Pascal är helt klart den mest sociala och keligaste av dem alla. Han ska flytta till Kullavik.

Kelvin den valpen som är lite före de andra i utvecklingen. Alltid steget före. Lugn kille som söker ögonkontakt. Kelvin flyttar till Sundsvall

Så dålig bild på en fin tjej. Orken tog slut hos både mej och valparna. Candela som inte har så bråttom utan låter de andra trängas före. Bryr sej inte mycket om sin omgivning utan leker glatt på trots nya ljud och miljöer. Candela flyttar till Piteå där Smilla ur min Good Looking-kull bor.

Decibel gillar att leka med allt hon hittar. Sliter och drar i det mesta, inklusive sina stackars syskon. Mjuk tjej som flyttar till Arvika.

Tesla som blir såld med bibehållen avelsrätt flyttar till Storuman. Där finns också en tik ur min Good Looking-kull, nämligen Saga.
Tesla är rysligt snabb och klättrar upp på allt. Tycker väldigt mycket om Penny som har varit en snäll Nanny.

Sista valpveckan för denna gång

Det är inte så lätt att ha en valpkull med det värsta vädret. Vi försöker vara ute i smådoser så fort det är möjligt. I dag skiner solen och det precis när vi skulle ta kort. Så det fick bli utekort äntligen. I veckan knuffade Penny ner min kamera från soffan ner på stengolvet. Linsen i tusen biter. Nu ska jag bestämma om jag ska köpa ny kamera eller objektiv. Kameran har några år på nacken och den är klumpig vilket medför att den inte får följa med till vardags.

Vi har provat att åka bil vilket inte var speciellt jobbigt för valparna trots att jag tog alla 6 på en gång. Det kan vara vanskligt då de lätt drar igång varandra och det kan bli en riktig klagosång efter ett tag. De kräver numera att få komma ut ur valphagen när de har vaknat. Den används allt oftare som endast sovhage.

Så sista lilla tikvalpen som jag inte hittat foderfamilj åt ännu. Jag vet inte riktigt nu om jag ska sälja henne då det finns flera som vill ha henne eller om jag ska ha is i magen. Det kan medföra flera veckor med valp här hemma och jag behöver egentligen min tid åt de andra två unga perrotjejerna här hemma.

Minst lugn av grabbarna men också alltid glad och busfrisk. Ska flytta till Fagersta.

Knähunden Pascal. Kraftig kille som är väldigt kelig.

Också har vi Kelvin som är som en stor nallebjörn. Tycker om att pyssla med allt han ser.

Här är det verkligen av eller på. Full rulle men är inte den som väntar på att bli inplockad för sovstund. Hon sköter det själv.

Lilla Decibel. Väger 3000 gram idag så hon är inte så liten längre. En pysselgumma som gärna vill dominera sina syskon.

Tesla som är nyfiken på allt och skriker ganska högt är hon vill ut från hagen.

I-valparna 6 veckor idag

De växer förstås. Minsta väger 2400 gram och största nästan 3000 gram. Avmaskning nummer 3 i dag. Det är lugnt och skönt på nätterna då Kajsa har slutat mata nattetid. De sover gott men är väldigt hungriga när de vaknar mellan 5 och 6. Vi har försökt att vara ute när vädret har varit fint. Det är ju väldigt stor skillnad på vinter- och sommarvalpar. Penny är bästa nannyn och leker så försiktigt medan Kiwi tycker att de är ganska läskiga. Alla hanar har varsin familj nu medan tikarna inte är klara. En tik som ska ut på foder är inte tingad ännu.

Newton. Busigast.

Pascal. Hungrigast

Kelvin. Knähunden

Candela. Coolast

Decibel. Apportören

Tesla. Gladast

Det börjar bli livat

Den senaste veckan har det hänt saker i valplådan. De rymmer när de får chansen och springer iväg. Jagar de vuxna hundarna som tycker att det är mindre kul. Bara Penny njuter av att få leka med de små. Många och vassa tänder gör att Kajsa avslutar varje ditillfälle snabbare. Det gör ont. I dagsläget finns en valp kvar att tinga då jag fått ett återbud i veckan.

Newton är för tillfället den mest livliga men också gladast. Den svansen går oavbrutet.

Lillkillen Pascal är den som gått upp mest i vikt den här veckan så han är inte minst längre. Mjukis och så himla söt.

Kelvin är den största killen fortfarande. Han kommer säkerligen att sluta så också. Ligger bra mycket före de andra. Den enda jag lyckades få ståkort på idag. Mycket pondus och kraft i denna goa grabb.

Candela är ju den mest näpna tjejen. Så himla söt. Kännetecknas av att hålla sej framme i alla lägen.

Decibel är den lugnaste tjejen än så länge. De utvecklas ju så olika. En väldigt kelig tös.

Tesla, bestämd och envis står gärna och tjuter ljudligt vid gallret och blir tyst på armen. Jisses

Innovative kullen 4 veckor

Så har ytterligare en vecka gått. Valparna ät riktigt duktiga på att äta själva nu. Andra avmaskningen är under pågående och de känns som en ovanlig lugn kull. Det kan ju ändras, det är ju inte så att mamma Kajsa är den lugnaste typen direkt. I dag väger de mellan 1550 (lillkillen) och 1750 (Kelvin)

Newton, hane 1. 1700 gram idag. Kolla blicken.

Pascal, hane 2. Är nog den som snabbast kommer springande när man sätter sej i lådan. Så lägger han sej tillrätta och myser. Ljuvlig.

Kelvin, hane 3. Kanske inte bästa bilden på en så fin kille. Också jättegosig kille som gärna ligger och myser i famnen. Tar sej fram som en ångvält runt mattallriken. De andra får skynda sej om det ska bli något över

Söta Candela. Också ett matvrak. Lärde sej snabbast att skövla in och äter väldigt fort. Älskar att leka med nedhängande saker. De andra har mest varandra ännu.

Decibel, tik 2. Tycker hon har sin mormors huvud vilket inte är fy skam. Känns som en eventuell fodertik

Tesla, tik 3. Nästan helt svart och tassar som en björn.

3-veckorsvalpar börjar göra sej hörda

Vi har haft lite problem med Kajsas mage den här veckan. Troligen har hon fått i sej något mindre nyttigt. Tyvärr så smittade hon valparna så det har varit lite oroligt. Nu har alla stabiliserat sej och Kajsa mår bra igen. De har fått lite tillägg av mej under tiden då de inte riktigt gick upp i vikt. Nu väger alla mellan 1200 och 1250 gram och de är runda och goa. Stamtavlorna har kommit och Mina Innovative-valpar har fått namn från fysikens enheter. Jag är ensam hemma även denna dag så fotograferingen gick sådär. I dag har vi också klippt klorna. De är så små ännu så man kan använda vanlig nagelklippare.
I kväll flyttar de ner i köket och nu hoppas jag att alla jag känner kommer och hälsar på så vi får en riktigt bra socialträning de närmaste 5 veckorna.

Gosiga killen. Bellamigo Innovative Newton.

Mera liv i denna grabb som rör sej som en vessla i lådan. En riktig mammagris.
Bellamigo Innovative Pascal

Den svarta killen är störst just nu och har varit hela tiden. De andra knappar dock in. Bellamigo Innovative Kelvin.

Tjejen som redan kommer springandes när man kommer ner i lådan. Älskar att gosa. Bellamigo Innovative Candela

Så sött ansikte, påminner om mormor Elsa. Bellamigo Innovative Decibel

Den helt svarta tjejen. En riktig snygging. Bellamigo Innovative Tesla

Valpar som växer

Redan 2 veckor. Inte svårt att hitta köpare men betydligt värre att hitta fodervärd. Tur att det fortfarande finns gott om tid. Alla ögon har gett sej tillkänna. De går upp i vikt och har fått första avmaskningskuren. De har fått köttfärsröra i några dagar och gissa om de hugger in. Alla springer på benen vilket jag inte kan påminna mej om att tidigare kullar gjort så tidigt.
Inte bästa bildkvalité på foton som ni ser. Svårt att plåta på egen hand. Hoppas få lite hjälp nästa vecka.

Hane 1

Hane 2

Hane 3

Tik 1

Tik 2

Tik 3

Valparna fyller 1 vecka

I kväll/natt blir valparna 1 vecka. Kajsa tillbringar den mesta tiden med de små men hon har börjat umgås med oss lite mellan varven på dagarna. Än så länge är de små men man kan se hur de växer för varje dag. Jag har tagit första omgången bilder idag. Jag var också lite dålig på att se kön i söndags. Tre av varje är det och inget annat.

Hane 1: Brun med lång svans. Väger idag dryga halvkilot.

Hane 2: Brun med kort svans. Den minsta valpen som föddes med en vikt av 290 gram. I dag 450 gram

Hane 3: Svart kille med stubbsvans. Kraftig och nästan 600 gram idag.

Tik 1: Svart tjej med lite vita tecken. Lång svans och störst av tjejerna med sina 540 gram

Tik 2: Brun med lång svans. Drygt 500 gram.

Tik 3: Svart tik med kort svans. Väger nästan 500 gram idag.

I-Kullen född 5/1

Nu har Kajsas valpar kommit. Så lätt allt kan gå ibland. Man märkte inte mycket av att hon börjat sitt värkarbete och jag tänkte att det tar nog minst ett dygn till. Då började hon att krysta.
sex valpar. Fyra tikar och två hanar. Det fick hennes mamma två gånger också. Kanske ligger i släkten. Två bruna hanar, en med lång svans och en med kort. Tre svarta tikar varav en lite vitt och hon har lång svans, de andra svarta tjejerna har kort. En brun tik med lång svans. Alla verkar pigga och Kajsa är bästa mamman.

Jag kommer att lägga ut veckobilder som vanligt.

Som vanligt letar jag efter fodervärd inte alltför långt från Malung. Det är långt till allt här men inte alltför långt kan ju vara typ 25 mil.

Kajsa är parad

Jag är dålig på att uppdatera. Kajsa är parad. Det blev lite stressigt då jag skulle åka till Spanien men det gick bra. Om det har tagit sej så kommer det valpar runt den 6/1. Jag lämnade Kiwi hemma och nöjde mej med att ta med Penny. Att flyga med hund är lite trixigt. Men det gick bra utan några större missöden. Personal på Gardemoen får väl inget bra betyg av mej men i Malaga är de super. Jag får lära mej att flyga med hund nu eftersom min dotter med familj har flyttat dit.

Hundträning: Mest rallylydnad nu på vintern, med båda doggsen. Hoppas kunna tävla med Kiwi igen i början av året och kanske samtidigt starta med lilltjejen. Många trevliga kurser på klubben i vår som jag tänkte vara med på. Samtidigt som jag själv är med och håller några i rally och annat.